"פנה קוטה זו המנה הראשונה שלמדתי להכין כשהתחלתי את ההתמחות שלי בחווה החקלאית לאגו סקורו בצפון איטליה", מספרת דנה טל. "לפני כן פחדתי מג'לטין, אבל עכשיו אני מבינה שלא בצדק. כמות הג'לטין במתכון הזה לא גדולה כדי לשמור על האווריריות של הקינוח ולא להפוך אותו לג'לי".
שימו לב: בנוסף לזמן ההכנה, יש לקחת בחשבון ייצוב של הקינוח במקרר במשך מספר שעות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים ג'לטין במים פושרים למשך 7 דקות.
2
מרתיחים בסיר שמנת, חלב, סוכר ווניל. מסננים את הג'לטין מהמים (אם נותרו כאלה) ומוסיפים לתערובת החמה. מסירים מהאש ומערבבים נמרצות כ־5 דקות.
3
מעבירים לכלים אישיים ומעבירים למקרר ל־3־4 שעות לפחות; עדיף למשך לילה.
4
מגישים את הפנה קוטה עם רוטב פירות יער, דבש או כל רוטב אחר שאוהבים.