מתכון

נוגטין שקדים

ממתק פשוט להכנה שאפשר לאכול כמו סוכריות או לשלב בקינוחים כתוספת קרמלית פריכה

16,517 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
נוגטין שקדים | צילום: Shutterstock
נוגטין שקדים | צילום: Shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים מים וסוכר בסיר קטן ומבשלים מעל להבה גבוהה כ־4 דקות, עד לקבלת קרמל ענברי בגוון מעט בהיר יותר משל סירופ מייפל – אין צורך לערבב.

2

מוסיפים 60 גרם שקדים פרוסים קלויים מעט במחבת יבשה, מערבבים במהירות ומסירים מיד מהלהבה (החום ימשיך לקרמל את הסוכר והצבע שלו ימשיך להתכהות).

3

מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה, יוצקים את הקרמל והשקדים על הנייר, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך.

4

מניחים לצינון מלא והתגבשות ושוברים לחתיכות בגודל הרצוי. הנוגטין נשמר בצנצנת סגורה עד חודש.