מתכון

ניוקי דלעת ערמונים בחמאה שרופה, פרמזן וגבינה כחולה

מנת ניוקי צמחונית שללא ספק תגנוב את ההצגה במהלך הארוחה

6,642 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
ניוקי דלעת ערמונים בחמאה שרופה ומרווה, פרמזן וגבינה כחולה של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
ניוקי דלעת ערמונים בחמאה שרופה ומרווה, פרמזן וגבינה כחולה של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את דלועי הערמונים בשלמותן על מגש ואופים למשך 40 דקות.

2

חוצים את הדלועים, מרוקנים מגרעינים, מוציאים את התוכן בכף ושוקלים 900 גר' של בשר דלעת. מערבבים בקערה את הדלעת עם הקמח, הביצה והמלח לבצק אחיד.

3

מגלגלים את הבצק לגלילים ארוכים על משטח מקומח וחותכים לניוקי בגודל של 1.5 ס"מ. חולטים את הניוקי במים רותחים 2 דקות, מעבירים למחבת עם החמאה ומטגנים כדקה.

4

מוסיפים את עלי המרווה ומעט מלח ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים על הניוקי פרמזן וגבינה כחולה.