החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט חרדל
אופן ההכנה
1
צורבים את רצועות הטונה במחבת טפלון חמה משוחה בשמן זית. מוציאים מהמחבת, מתבלים במלח ובפלפל ופורסים לקוביות. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
2
מכינים את הוויניגרט: מערבבים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון במהירות בינונית עד קבלת רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות.
טיפ
3
את הסלק אופים במשך 40 דקות עטוף ברדיד אלומיניום משוח בשמן זית עם מעט מלח אטלנטי. מוציאים את הסלק מהתנור ומצננים בתוך הרדיד, כך נשמרים הסוכרים שבו ועסיסיותו. את הנוזלים הנותרים בתחתית הרדיד אפשר להוסיף לוויניגרט.