סלט ניסואז

גרסאות שונות ומגוונות לסלט האהוב
פברואר 2020

סלט עשיר וצבעוני שמקורו בדרום צרפת. מרכיביו הרבים – באופן מסורתי הוא עשוי מעגבניות, ביצים קשות, זיתים, אנשובי או טונה (טרייה או משומרת) – ושילובם יחד הם שהפכו אותו לאחד הסלטים הפופלריים והאהובים בעולם. לא בכדי הוא קיבל – ועדיין – גרסאות רבות ומגוונות; הפופולרית שבהן היא עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה חלוטה. תוספות מקובלות נוספות: פלפלים קלויים או טריים, בצלצלי שאלוט, לבבות ארטישוק ושאר ירקות עונתיים.

ניסואז טונה אדומה, תפוח אדמה סגול ובריק ממולא בביצה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
ניסואז טונה אדומה, תפוח אדמה סגול ובריק ממולא בביצה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

ניסואז טונה אדומה, תפוח אדמה סגול ובריק עם ביצה

סלט ניסואז הוא כר פורה ליצירתיות כיוון שהוא פתוח לפרשנות. בניס למשל, שם הומצא הסלט, לא מוסיפים תפוחי אדמה למתכון המלא