סלט ניסואז
גרסאות שונות ומגוונות לסלט האהוב
סלט עשיר וצבעוני שמקורו בדרום צרפת. מרכיביו הרבים – באופן מסורתי הוא עשוי מעגבניות, ביצים קשות, זיתים, אנשובי או טונה (טרייה או משומרת) – ושילובם יחד הם שהפכו אותו לאחד הסלטים הפופלריים והאהובים בעולם. לא בכדי הוא קיבל – ועדיין – גרסאות רבות ומגוונות; הפופולרית שבהן היא עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה חלוטה. תוספות מקובלות נוספות: פלפלים קלויים או טריים, בצלצלי שאלוט, לבבות ארטישוק ושאר ירקות עונתיים.