מתכון

סביצ’ה אינטיאס על קרם חצילים, לאבנה ולימון כבוש

מנה ראשונה פשוטה להכנה בטעמים של מסעדת שף

4,763 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סביצ’ה אינטיאס על קרם חצילים, לבנה ולימון כבוש של שף עלאא מוסא. צילום: יפית בשבקין
סביצ’ה אינטיאס על קרם חצילים, לבנה ולימון כבוש של שף עלאא מוסא. צילום: יפית בשבקין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם חצילים

לקרם לימון

לעיטור

אופן ההכנה

לקרם חציל

1

שורפים חציל באש גלויה עד לקבלת צבע שחור. טוחנים את החציל בקליפתו יחד עם הלבנה, השום ומיץ הלימון עד למרקם חלק, ומזליפים את שמן הזית פנימה.

לקרם לימון

2

טוחנים את הלימון הכבוש במעבד מזון עם האריסה עד למרקם חלק לגמרי ומסננים היטב.

לדג

3

בוזקים על הדג מלח ופלפל לבן ומזליפים מיץ לימון. משרים במיץ הלימון כחצי שעה.

להרכבה

4

מניחים על צלחת ההגשה כמה כפות גדושות מקרם החציל. מעל מניחים את הדג, לצדו מניחים את קרם הלימון ומעטרים בביצי דגים.