מתכון

סברינה תותים וקצפת

קינוח ילדות אולטימטיבי שהכי מתאים להגשה בחורף

14,104 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
סברינה תותים וקצפת של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
סברינה תותים וקצפת של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

קינוח ילדות אולטימטיבי שהכי מתאים להגשה בחורף: גם כי העוגות מנחמות וספוגות בסירופ מתוק עם בוסט עדין של אלכוהול, וגם כי תותים טריים בעונה מקשטים את הסברינות הכי יפה שאפשר. ויש גם קצפת.
שימו לב: הבצק זקוק לשעה ו-40 דקות התפחה ו-8 שעות קירור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לסירופ

לתוספת

לקצפת

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים חמאה, ביצים וחלב וטורפים לבלילה אחידה וחלקה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מעבירים את הבצק לשק זילוף ומשהים ל־20 דקות נוספות.

3

ממלאים שקעים של תבנית סברינה בבצק לשלושת רבעי גובה ומתפיחים את הסברינות בתבנית למשך 20 דקות נוספות.

4

מחממים תנור ל־160 מעלות.

5

אופים את הסברינות כ־11 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומעבירים למקרר ללילה שלם.

לקראת ההגשה מכינים את הסירופ

6

מביאים לרתיחה בסיר את כל המרכיבים ומבשלים 3־4 דקות נוספות, עד שהסירופ מוכן.

מכינים את הקצפת

7

מקציפים את כל המרכיבים במיקסר עם וו בלון כ־2 דקות לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.

8

מוציאים את הסברינות מהמקרר, טובלים בסירופ החם ומשאירים בסירופ ל־10־15 דקות, עד שהן ספוגות ורכות. מעבירים לתבנית ויוצקים מעל ורמוט או רום.

9

מסדרים את הסברינות על מגש, מזלפים על כל אחת תלולית יפה של קצפת, מקשטים בתותים ומגישים.