מתכון

סוטלאץ' – פודינג אורז טורקי

באחד הטסטים שעשינו נפל לנו האסימון: אם נבשל את האורז בטכניקה של ריזוטו, נקבל סוטלאץ' שהוא גם סמיך וגם קרמי

7,400 בשלנים התעניינו במתכון זה
סוטלאץ' - פודינג אורז טורקי של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
סוטלאץ' - פודינג אורז טורקי של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

במתכוני סוטלאץ' שמצאנו תמיד היה איזה קיצור דרך בשלב ההסמכה באמצעות קורנפלור או קמח אורז. השיטה שמצאנו הופכת הכל לטעים הרבה יותר.

מנות בנפח 150 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסוטלאץ'

לקראמבל פקאן-פיסטוק

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקראמבל

2

מעבדים חמאה וסוכר במעבד מזון לתערובת אחידה.

3

מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת שקדים, פקאנים ופיסטוקים. מעבדים בידיים עד שמתקבל מעין בצק רך. משטחים את הבצק בתבנית.

4

אופים 20 דקות עד שהבצק מזהיב ומתייבש. מצננים ומפוררים לפירורים. אפשר לשמור את הקראמבל עד חודש בכלי אטום במקפיא.

מכינים את הסוטלאץ'

5

מביאים לרתיחה חלב בסיר רחב ומנמיכים את הלהבה.

6

מחממים סיר נוסף (יבש) ומוסיפים אורז. יוצקים מצקת מהחלב החם לסיר עם האורז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהאורז סופג את החלב. ממשיכים באותו אופן עם יתרת החלב (ממש כמו בהכנת ריזוטו). באיזשהו שלב, כשהאורז יפסיק לספוח את החלב, מוסיפים את יתרת החלב וסוכר ומבשלים כ- 30 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים מדי פעם. איך יודעים שהגענו למרקם הנכון? טובלים כף בתערובת, מוציאים אותה וממתינים כמה שניות. מעבירים את האצבע לאורך הכף - הפס שהאצבע הותירה צריך להישאר נקי ולהשאיר שביל. אם זה לא קורה, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד ובודקים שוב לאחר 5 דקות.

7

יוצקים את הסוטלאץ' לכלים, מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפ' החדר.

8

מעבירים למקרר למשך הלילה ועד 4 ימים.

להגשה

9

מפזרים קראמבל על הסוטלאץ' ומניחים מעל כף גלידה.