מתכון

סוכריות דבש

סוכריות דבש מתובלות בטעם של פעם

12,460 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סוכריות דבש של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
סוכריות דבש של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין

אפשר לגוון את טעמי הסוכריות על ידי שימוש בסוגי דבש שונים.

גיוונים:
• מרתיחים בתוך תערובת הדבש והסוכר 5 עלי לואיזה ומוציאים אותם בתום הבישול.
• מוסיפים קמצוץ ציפורן טחון בסיום הבישול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים דבש וסוכר עד ל-145 מעלות.

2

יוצקים את התערובת בזהירות רבה ובאיטיות (התערובת רותחת ומבעבעת!) למרכזו של משטח סיליקון המונח על משטח עבודה. מרימים את שולי משטח הסיליקון משני הצדדים כדי להמשיך למַרכֵּז את התערובת בזמן שהיא מתקררת.

3

אחרי 5-4 דקות בערך, כשהתערובת פחות נוזלית וכבר אפשר לגעת בה, מרימים ומנענעים את שולי המשטח עד שנוצר כדור. נותנים לכדור להתקרר עוד 2 דקות עד שהוא מתגבש אך עדיין שומר על הגמישות ואז מגלגלים אותו בתוך המשטח כדי ליצור גליל בקוטר ½1 ס"מ.

4

גוזרים בעזרת מספריים סוכריות בגודל של כ-1 ס"מ ומניחים להתקרר סופית עד שהסוכריות קשות. מגלגלים במעט אבקת סוכר ושומרים בשקית ניילון אטומה ללחות.