במטבח הפלסטיני מכינים את המנה הזו על ידי השריית דלעת בבור סיד. פה אין דלעת וגם לא סיד ולא בורות, רק קישואים (בני הדוד של הדלעת) שחורצים את בשרם ומבשלים בסירופ חריף ומבושם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים את מרכיבי הסירופ בסיר על אש קטנה כמה דקות עד שהוא צמיגי וסמיך. חורצים את הקישואים לאורכם בעזרת מזלג ודוקרים את התחתיות (כדי שהסירופ יחדור במהלך הבישול).
2
מבשלים את הקישואים על אש קטנה בתוך הסירופ כ־20 דקות. מדי פעם מסובבים אותם בתוך הסירופ עד שהם רכים ו"מסוכרים" אבל לא מתפוררים. מגישים עם גבינה בולגרית או לאבנה עיזים סמיכה.