לא מדובר במתכון דיאטטי, אבל הוא יותר חסכוני בקלוריות בהשוואה לסופגניות מטוגנות. ועוד בונוס: אפשר להקפיא את הסופגניות האפויות ולחמם כמה דקות לפני ההגשה, והן יוצאות טעימות וטריות כאילו נאפו כרגע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים
1
שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים.
2
מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, שמן קנולה ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.
3
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
מעצבים, מתפיחים שוב ואופים
4
מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-25 חלקים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
5
מניחים את הכדורים ב-3 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח.
6
מחממים תנור ל-180 מעלות.
7
אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מצננים כ-5 דקות.
ממלאים ומקשטים
8
מחדירים לכל סופגנייה כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק וזורים אבקת סוכר.
- סופגניות שוקולד אפויות – מחליפים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות אבקת קקאו ומוסיפים עוד 2 כפות מים, כי הקקאו סופח נוזלים.
- את ריבת התות אפשר להחליף בכל ריבה שאוהבים.
- במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-1 שקית שמרית.