מתכון

סופגניות מסקרפונה פירות יער

ניתן להניח מעל אוכמניות או פטל טרי לקישוט - מתכון של רולדין

2,892 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סופגניות מסקרפונה פירות יער של רולדין. צילום וסטיילינג: אל סיון ציפורין
סופגניות מסקרפונה פירות יער של רולדין. צילום וסטיילינג: אל סיון ציפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית מסקרפונה לבן

לציפוי פירות יער

לדיסקית שוקולד אדומה

אופן ההכנה

למלית

1

מערבבים את החלב עם הקורנפלור בעזרת מטרפה.

2

חוצים את מקל הווניל ומחממים ביחד עם השמנת והסוכר עד לסף רתיחה, ושופכים בזרם אטי תוך כדי ערבוב אל תערובת החלב. מחזירים לסיר ומבשלים עד לבעבוע. מוסיפים שוקולד לבן וטוחנים לתערובת אחידה בעזרת בלנדר מוט.

3

מוסיפים את גבינת המסקרפונה ושוב טוחנים היטב. מעבירים לקערה, מניחים ניילון נצמד על פני שטח המלית ומניחים במקרר ללילה.

לציפוי

4

מערבבים את הנפאג' והריבה בסיר ומביאים לסף רתיחה.

לדיסקית

5

מוסיפים את הצבע לשוקולד וצובעים עד לקבלת הגוון הרצוי. מטמפררים את השוקולד ומשטחים בעזרת מערוך בין שני גיליונות ניילון. לפני שהשוקולד מתייצב לגמרי, קורצים בעזרת קורצן עיגולים בקוטר 6 ס"מ.

להרכבת הסופגנייה

6

יוצקים את מילוי המסקרפונה לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 7, וממלאים את הסופגנייה בחלקה העליון. טובלים את הסופגנייה בציפוי פירות היער ומנערים היטב, על מנת ליצור ציפוי דק ואחיד.

7

מניחים דיסקית אדומה על הסופגנייה ומזלפים עליה שלושה זילופים מהמלית.