מתכון

סופגניות תפוחי עץ ממחמצת מהירה

רציתי להכין סופגניות טיפה פחות מושחתות וקצת יותר קרובות לטבע, וכך נולדו סופגניות מחמצת עם פרי טרי

6,110 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
סופגניות תפוחי עץ ממחמצת מהירה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סופגניות תפוחי עץ ממחמצת מהירה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מאחר שלא לכולם יש מחמצת בבית, העמדתי יום לפני בצק מקדים וכך חסכתי מעט מכמות השמרים.

24 שעות לבצק המקדים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק המקדים

לבצק הסופגניות

לטיגון ולהגשה

אופן ההכנה

מכינים בצק מקדים

1

מערבבים את כל החומרים בקערה, מכסים ומניחים על השיש ל־24 שעות. מדי כמה שעות מערבבים ושוב מכסים.

 מכינים בצק

2

מערבבים בקערה נוספת את הבצק המקדים עם מים ושמרים. הבצק המקדים צריך להתמוסס במים, אם צריך עוזרים לו עם הידיים. מפזרים מעל קמח ומלח, יוצקים סירופ מייפל וברנדי ומגרדים פנימה את תכולת מקל הווניל. מערבבים לבצק יציב, רך אך לא דביק.

3

אוספים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומשטחים בעדינות למרובע. מפזרים על פניו את התפוחים וקליפת הלימון בצורה אחידה. מושכים בעדינות מעלה אחת מהפינות ומקפלים אותה כלפי המרכז, חוזרים על הפעולה עם שלושת הפינות האחרות (כך התפוחים מוטמעים בבצק). מניחים מחוץ למקרר לתפיחה של שעה או במקרר לתפיחה אטית של שעתיים.

מטגנים ומגישים

4

מחממים שמן בסיר רחב ונמוך (אם יש מד טמפרטורה השמן צריך להגיע ל־170־180 מעלות). כשהשמן רותח זורקים לתוכו שתי חתיכות גזר (מונע ממנו להתחמצן).

5

בעזרת ידיים רטובות חותכים מהבצק חתיכות קטנות בגודל כדור פינג פונג, זורקים לשמן החם ומטגנים 30 שניות מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים לצד דבש וסוכר מעורבב עם קינמון.