מתכון

סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים

לכבוד החנוכה: השף אורגד רואש מדן גורמה מציג מתכון לסופגניות משודרגות

3,221 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

מקררים את הבצק לילה במקרר.

מקררים את קרם השוקולד 4 שעות.

מתפיחים את הבצק במשך שעתיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם נוגט

לאגוזים המסוכרים

לקרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

לקרם הנוגט

1

מרתיחים את השמנת ומחית הנוגט ויוצקים על השוקולד עד להמסתו וליצירת תחליב. מקררים כשעה.

לאגוזים המסוכרים

2

יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומרתיחים ל-116 מעלות. מחממים מעט אגוזי לוז ומוסיפים לסירופ שבסיר. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד לקבלת קרמל זהוב על האגוזים.

לקרם שוקולד החלב

3

מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד. מרתיחים את השמנת המתוקה והווניל ויוצקים על השוקולד, מערבבים בעזרת בלנדר יד. ממסים את הג'לטין על בן מארי ומוסיפים לתערובת. מקררים כ-4 שעות. בעזרת בלון במיקסר מקציפים עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי.

לבצק ברלינר שמרים

4

מערבבים היטב את הסוכר, השמרים והחלב. מוסיפים את הקמח, הביצים והחלמונים, ומתחילים בלישה. מוסיפים חמאה עד להיטמעות מלאה ולשים עד לקבלת בצק חלק. מניחים את הבצק לקירור למשך לילה במקרר.

לסופגניות

5

מכדררים מהבצק כדורים במשקל כ-30 גר' ומתפיחים כשעתיים. מטגנים בשמן בטמפרטורה של 170 מעלות עד להזהבה מלאה. מוציאים מהשמן בכף מחוררת, ומגלגלים את הסופגניות בסוכר.

להרכבת המנה

6

ממלאים את הסופגניות בקרם נוגט בעזרת צנתר. מזלפים מעל קרם שוקולד מוקצף ומקשטים באגוזי לוז מקורמלים.