מתכון

סופלה לימון

קינוח אידיאלי למי שחושק בכזה שלא יקלקל את הארוחה בכבדות

10,440 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
סופלה לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
סופלה לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

לסופלה מרקם קליל וגם ההכנה עצמה קלילה. העובדה שמדובר בסופלה לימוני ולא שוקולדי, מוסיפה רעננות וטעם של עוד אחרי כל ארוחה.

לקליפות לימון מסוכרות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־175 מעלות. משמנים קלות (בשמן קוקוס או בחמאה) 6 תבניות סופלה או ספלים בינוניים.

2

טורפים היטב חלמונים עם חצי מכמות הסוכר בבן מארי לתערובת תפוחה (מניחים סיר עם מים על להבה בינונית ומעליו מניחים קערת אלומיניום עם החלמונים והסוכר. חשוב להקפיד שהמים לא ייגעו בקערה - החום צריך להגיע מהאדים). מוסיפים מיץ לימון וקמח וטורפים במשך 2 דקות נוספות. מסירים את הקערה מהסיר וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתקררת.

3

מקציפים במיקסר חלבונים עם יתרת הסוכר במשך כ־3 דקות עד לקבלת קצף רך.

4

מעבירים שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומערבבים. מקפלים פנימה בעדינות את יתר הקצף. מעבירים את הבלילה לתבניות המשומנות (יוצקים את הבלילה עד ל־3/4 גובה). מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה עד שהסופלה עובר את גובה התבנית והחלק העליון משחים.

5

 בוזקים אבקת סוכר, מעטרים בקליפות לימון מסוכרות ומגישים.