מתכון

סורבה אבטיח במרק קוקוס

הקינוח הכי קיצי והכי מרענן, והוא גם קל להכנה

3,025 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סורבה אבטיח במרק קוקוס של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו
סורבה אבטיח במרק קוקוס של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק הקוקוס

לקוביות אבטיח בסיפור ג'ינג'ר

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר קטן את סירופ האגבה, מיץ הליים, הסוכר והנענע תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר. מסננים את הנוזל ומצננים אותו היטב במקרר.

2

טוחנים את האבטיח במעבד מזון ומסננים למחית חלקה.

3

מערבבים את סירופ הסוכר עם מחית האבטיח, מניחים בקערה ומכניסים למקפיא למשך 3־4 שעות. מדי פעם מערבבים את התערובת ומחזירים למקפיא.

4

מכינים את קוביות האבטיח: מבשלים את שורש הג'ינג'ר בסיר קטן עם 200 מ"ל מים ועם הסוכר. מצמצמים על אש נמוכה עד שהסירופ מסמיך. מצננים את הסירופ לטמפרטורת חדר ומכניסים אותו לשקית זיפלוק עם קוביות האבטיח. מכניסים את השקית למקרר לשעתיים ולאחר מכן מסננים את האבטיח ממי הסוכר ושומרים בצד.

5

מכינים את מרק הקוקוס: מוזגים את קרם הקוקוס לסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה למשך כ־10 דקות ומצננים.

6

יוצקים את המרק לצלחות הגשה, מניחים במרכז כל מנה כדור סורבה אבטיח ומעטרים בקוביות האבטיח. מקשטים בכמה עלי נענע.