מתכון

סטיקי באנס – הגרסה המקומית

המקור של סטיקי באנס הוא צרפתי. האמריקאים הוסיפו לו מתיקות קיצונית. אנחנו יצרנו גרסה מקומית ועדינה יותר

744 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סטיקי באנס - הגרסה המקומית של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סטיקי באנס - הגרסה המקומית של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מניחים במיקסר עם וו לישה ביצים, חלב ומלח ומעליהם קמח, שמרים וסוכר ולשים במהירות בינונית כ־10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה (3 קוביות כל פעם) ולשים עד שהיא נטמעת בבצק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־3־4 שעות ועדיף ללילה.

2

מוציאים את הבצק ומתפיחים בטמפרטורת החדר שעה וחצי־שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.

3

מחממים תנור ל־190 מעלות. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ־70 גרם כל אחד. מקמחים מעט את הכדורים. בעזרת האצבע עושים חור במרכז כל כדור ומעבירים לתבניות קוגלהוף אישיות. מכסים במגבת ומתפיחים שוב 2־4 שעות עד להכפלת הנפח. אופים כ־9 דקות עד שהעוגות זהובות ויציבות.

מכינים את הרוטב

4

מבשלים את מרכיבי הסירופ מלבד האגוזים והתמרים בסיר קטן על אש קטנה תוך כדי ערבוב עם לקקן כ־5 דקות עד לקבלת סירופ אחיד.

5

הופכים את העוגות המוכנות על צלחת הגשה, מוסיפים אגוזים ותמרים לסירופ ויוצקים אותו בנדיבות על העוגות.