המתכון מותאם לתבנית בקוטר 22 ס"מ או 12 מאפינס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את העוגה
2
מניחים תמרים, תה וסודה לשתייה בקערה וממתינים 10 דקות. מערבבים לריכוך.
3
מקציפים חמאה עם סוכר 2 דקות במיקסר למרקם קרמי. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים תמצית וניל ומערבלים. מנפים את הקמח לתערובת ומערבלים למרקם חלק.
4
יוצקים לתבנית משומנת או לשקעים משומנים בתבנית מאפינס.
5
אופים 30 דקות למאפינס ו-40 דקות לעוגה. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
מכינים את הרוטב
6
מבשלים שמנת וסוכר חום 2-3 דקות להתעבות. שומרים במקרר.
7
לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על העוגה.