מתכון

סיגרים ממולאים בשלל אגוזים עם סירופ דבש מתובל

וריאציה משודרגת על הבקלאווה של סבתא שהופכת כאן לקינוח אישי - ויש גם גרסה פרווה

5,802 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סיגרים ממולאים בשלל אגוזים עם סירופ דבש מתובל של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין
סיגרים ממולאים בשלל אגוזים עם סירופ דבש מתובל של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין

לסבתא לא היה רפרטואר מתוקים רחב. בחגים היא הכינה בקלאווה שנאפתה במגש גדול ונחתכה למעוינים. שיניתי קצת את המתכון והפכתי אותו לקינוח אישי פשוט ואלגנטי. אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור בקופסה סגורה.

גיוון – גרסת פרווה: מברישים את עלי הפילו בשמן, מחליפים את החמאה שבמלית בשמן קוקוס או בשמן רגיל וטורפים אותו ידנית עם הביצים והסוכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לסירופ דבש

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מעבדים חמאה, סוכר וביצים במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת קרם. לא מעבדים יותר מדי כדי שהתערובת לא תתפרק. מוסיפים אבקת שקדים ואגוזים ומעבדים עוד קצת רק עד שמתאחד. מעבירים לשקית זילוף וחותכים את הפייה לקוטר של 1/2 1 ס"מ.

מכינים את הסירופ

2

מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר קטן. מכבים ומניחים להתקרר.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

ממלאים ואופים

4

שומרים את עלי הפילו מכוסים במגבת ומוציאים בכל פעם עלה אחד לעבודה. מניחים על משטח עבודה, חותכים כל עלה ל- 4 מלבנים ומשמנים את השוליים מכל הצדדים בחמאת מומסת. מזלפים אצבע של מלית על הבסיס התחתון של המלבן, אך שומרים על שוליים של 1 ס"מ מהבסיס ומהצדדים. מקפלים כ- 1 ס"מ מהצדדים כך שהפילו יכסה את המלית ואז מגלגלים לסיגר ומהדקים.

5

מניחים את הסיגרים בתבנית כשהתפר כלפי מטה ומשמנים שוב את החלק העליון.

6

אופים כ-15 דקות. מניחים להתקרר 10 דקות לפחות ואז מפזרים עליהם סירופ קר בעזרת כף. שומרים בקופסה אטומה ומגישים בטמפ' החדר.