מתכון

סיגרים ממולאים בגבינה

מאכל גבינה ממכר מאת שפים ניב כהן ומאיר עזר: סיגרים במילוי גבינה לצד סלסת עגבניות

16,028 בשלנים התעניינו במתכון זה
חמד של סיגר של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף
חמד של סיגר של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת עגבניות

אופן ההכנה

לסיגר

1

מערבבים את הקמח ומעט מים בקערה עד לקבלת מרקם דמוי טחינה. מניחים עלה על משטח עבודה, מורחים בצד הקרוב אלינו כפית ממרח זיתים, ומניחים מעל שלושה עלי בזיליקום ואצבע גבינה. מורחים על כל שאר משטח עלה הסיגר את בלילת הקמח והמים בעזרת מברשת, מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים.

לסלסת עגבניות

2

מוציאים את גבעולי העגבניות בסכין, חורצים X בצד השני וחולטים את העגבניות לדקה במים רותחים. מעבירים למי קרח.

3

מקלפים את העגבניות, חותכים אותן לשישיות ומרוקנים מהמיץ והגרעינים.

4

במחבת חמה עם שמן הזית מקפיצים את העגבניות שלוש דקות. קוצצים את האורגנו ומוסיפים לעגבניות. מתבלים בשום, לימון, מלח ופלפל.

להגשה

5

מטגנים כל סיגר בשמן חם למשך כשתי דקות. מסדרים את הסיגרים על צלחת שטוחה. מגישים לצד כלי סלסה נפרד.