מתכון

סיגר תירס ומוסר פרא עם סלסת עגבניות וכוסברה

מתאבן מסוג פסטל משודרג, מתוחכם וטעים במיוחד של השף שניר אנג סלע

ינואר 2023
סיגר תירס ומוסר פרא עם סלסת עגבניות וכוסברה של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
סיגר תירס ומוסר פרא עם סלסת עגבניות וכוסברה של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

אני מת על פסטלים – בכל צורה ומכל תרבות, סוג או צבע. כל מה שניסיתי – מיד אהבתי. ברגע קסום אחד לפני כחודש כל הכוכבים הסתדרו, והצלחתי להכניס מנה של סיגרים לתפריט בגוז' ודניאל. גם אם אתם מהאנשים (הבודדים בעולם) שלא אוהבים פסטלים, המתכון הזה שווה ניסיון, ולו רק בזכות פירה התירס המיוחד במינו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירה תירס

לסלסת עגבניות וכוסברה

למילוי

לסיגרים

אופן ההכנה

מכינים פירה תירס

1

מחממים חמאה ושמן זית בסיר עם שוליים גבוהים, מוסיפים שום ובצל, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות, עד שהבצל שקוף ורך. מוסיפים תירס ושמנת מתוקה, מערבבים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות לצמצום השמנת בשני שלישים.

2

מעבירים לבלנדר וטוחנים לפירה חלק.

3

מעבירים למגש רחב, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר.

מכינים את הסלסה

4

שורפים שתי עגבניות על להבה גלויה לחריכה קלה ושומרים בצד.

5

מביאים מים לרתיחה בסיר בינוני ומבשלים את יתר העגבניות, שום וצ'ילי 5 דקות (ההרתחה ממתנת את חריפות הצ'ילי; אם רוצים סלסה חריפה, מוותרים על הבישול שלו). מסננים וקולפים את העגבניות והצ'ילי.

6

טוחנים במעבד מזון את העגבניות השרופות, הירקות המבושלים, רסק עגבניות וצ'יפוטלה (לא חובה) לסלסה חלקה. מוסיפים שאלוט וכוסברה, מתבלים במלח ופלפל ושומרים במקרר.

מכינים את המילוי

7

מחממים שמן במחבת ומקפיצים גרעיני תירס 2 דקות להזהבה קלה.

8

מערבבים בקערה את גרעיני התירס המוקפצים, פילה מוסר, את פירה התירס, טרגון, מיץ וקליפת ליים, מלח ופלפל. מעבירים את התערובת לשק זילוף.

מכינים את הסיגרים

9

בקערה קטנה מערבבים קמח ומים לבלילה במרקם מילקשייק.

10

מניחים עלה סיגר על משטח עבודה. מזלפים את המילוי לרוחב בשליש התחתון של העלה ומגלגלים במהודק עד הרבע העליון שלו. מברישים את הרבע העליון בבלילה בעזרת מברשת, מקפלים את צדי הסיגר פנימה ומגלגלים אותו עד הסוף. מניחים את הסיגר המוכן על קרש עם התפר כלפי מטה. ממשיכים עם יתר העלים והמילוי.

11

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עם שוליים גבוהים לטמפרטורה של 180 מעלות. מכניסים את הסיגרים לשמן בעזרת מלקחיים (בסבבים של 3־4) ומטגנים כ־3 דקות להשחמה יפה.

12

מניחים את הסלסה בצלחת הגשה גדולה, מניחים עליה את הסיגרים ומגישים.