מתכון

סיידיה – תבשיל דגים ואורז חגיגי

מנת דגים ואורז מהמטבח הלבנוני המזכירה את המקלובהֿ, שהופכים על צלחת רחבה לפני ההגשה

14,849 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סיידה של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
סיידה של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר

להגשה

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הציר:

1

מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר ומביאים לרתיחה. מקפים את הציר משאריות קצף. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לאש קטנה.

2

בינתיים מחממים את שמן הזית בסיר רחב בעל שוליים נמוכים. מתבלים את פרוסות הדג במלח ובפלפל ומטגנים אותן כשצד העור פונה אל השמן עד שהוא הופך לפריך. אין צורך להפוך את הדג. חותכים את הפלפל הירוק לפיסות בגודל 3 ס"מ ואת הגזר לפרוסות אלכסוניות ובעובי 1 ס"מ. מוציאים מהסיר ומוסיפים אליו את הירקות ומטגנים אותם להזהבה.

3

מוציאים את הירקות ומוסיפים את האורז. מטגנים מעט. מסיטים את האורז לצדדים ומניחים בתחתית הסיר כמה מהירקות ו־2 פיסות דג. מכסים בחלק מהאורז ומוסיפים את יתר הירקות והדגים ומהדקים את האורז מעל. מסננים את הציר ויוצקים על האורז. בעזרת ידית הכף יוצרים 3־4 חורים כארובות באורז. מכסים במכסה ומבשלים על להבה קטנה כ־25 דקות.

4

מניחים לסיר לעמוד כ־10 דקות ואחר כך הופכים אותו על גבי צלחת הגשה רחבה. מפזרים מעל גרגרי רימון, אפשר להגיש עם יוגורט ומלפפונים (לא חובה).