מתכון

סיכבאג' כתף טלה

מתכון קדרה פרסי עתיק המבוסס על חומץ שמוציאים ממנו את החמיצות, מה שמעניק למנה טעם שונה מאוד מקדרות על בסיס יין

2,895 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סיכבאג' כתף טלה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
סיכבאג' כתף טלה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

בפרסית "סיכ" הוא חומץ, ו"באג' " הוא תבשיל. כדי לבשל את הבשר בחומץ יש להוציא ממנו את החמיצות תחילה – מכניסים את הקדרה עם החומץ לתנור החם עד שהריח של החומץ מתעדן ונהיה מתקתק. אחר כך מוסיפים לקדרה את המרכיבים ומחזירים לתנור לבישול ארוך. הטעם של התבשיל שונה מאוד מהטעם המוכר של קדרות על בסיס יין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות. יוצקים את החומץ לקדרה ושמים בתנור כחצי שעה - הריח יתעדן עם הזמן (כחצי שעה סך הכל).

2

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לקדרה. מוסיפים מים עד כאצבע מתחת לגובה התבשיל.

3

מחזירים לתנור ל־3 שעות לפחות.