מתכון

סינייה בורי עם דלעת ספגטי, קינמון וגרעיני דלעת

תבשיל מנחם עם טעמים מתקתקים וניחוחות של קינמון

13,933 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סינייה בורי עם דלעת ספגטי, קינמון וגרעיני דלעת של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סינייה בורי עם דלעת ספגטי, קינמון וגרעיני דלעת של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

דלעת הספגטי מושלמת לתבשיל הזה מכיוון שהיא קצת מעדנת את הדחיסות שמאפיינת בדרך כלל תבשילי סינייה. אם לא מוצאים דלעת ספגטי, אפשר להחליף בתרד או בדלורית (ראו בגיוונים). לא חייבים להשתמש בתבנית סינייה; אפשר גם במחבת שמתאימה לתנור או אפילו בתבנית פיירקס עגולה (בערך בקוטר 26 ס”מ).

גיוונים:

• מחליפים את דלעת הספגטי ב-2 דלוריות שאופים בתנור עד שמתרככות. מועכים עם חמאה או שמן זית לפירה.

• מחליפים את דלעת הספגטי בשקית תרד (350 גרם) שמטגנים עם המון בצל, הל וקינמון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסינייה

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

חוצים את הדלעות, מסלקים את הגרעינים ומניחים אותן הפוכות בתבניות.

3

אופים 30 דקות עד שהדלעות מתרככות. מוציאים אותן אך משאירים את התנור דולק.

4

מצננים את הדלעות ומוציאים את תוכנן לקערה בעזרת מזלג. מתבלים במלח.

5

מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומטגנים בצל עד הזהבה. מצננים מעט ומוסיפים לדלעות יחד עם פטרוזיליה, בהראט, קינמון ומלח. מערבבים ומשטחים את התערובת בתבנית סינייה או במחבת שמתאימה לתנור.

6

ממליחים מעט את נתחי הדג.

7

מחממים מחבת נוספת עם 2 כפות שמן זית וצורבים את נתחי הדג על הצד של העור 2 דקות. הופכים וצורבים עוד דקה. מניחים את נתחי הבורי על תערובת הדלעת ויוצקים טחינה.

8

אופים 5 דקות עד שהטחינה מזהיבה ומתקשה מעט.

9

לפני ההגשה מפזרים גרעיני דלעת, סומאק, פטרוזיליה ומעט שמן זית.