ויש גם טריק שכדאי לאמץ למתכונים אחרים: בישול מקדים של היוגורט יחד עם חלבון ביצה וקורנפלור, מה שמונע ממנו להתפרק בזמן האפייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יוגורט
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־220 מעלות.
2
מתבלים דג במלח ופלפל ומניחים בתבנית כשהעור כלפי מטה. מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומפזרים שום.
3
צולים 5 דקות, הופכים וצולים עוד 7 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב
4
שופכים יוגורט לסיר קטן וכבד. בקערה קטנה טורפים חלבון עד שהוא מעלה קצף קל. שופכים לסיר היוגורט את הקצף ומוסיפים קורנפלור ומלח.
5
מבשלים על להבה בינונית וממשיכים לטרוף בכיוון אחד עד לרתיחה (צריך לראות בועות משמעותיות). מנמיכים להבה וממשיכים לבשל 3־5 דקות תוך טריפה באותו כיוון, עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש.
6
מתבלים את הרוטב בכמון ופלפל שאטה ויוצקים על הדגים. צולים 10 דקות נוספות עד שבשר הדג אטום והרוטב נחרך מעט בשוליים.
7
מפזרים צנוברים ונענע ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ־54 גרם
פחמימות כ־8 גרם
שומנים כ־27 גרם