מתכון

סינייה כרובית וחציל

הסינייה הזו קלילה וצמחונית, מנה שמתאימה לארוחות צהריים או ערב, כשלא מתחשק לבשל ולאכול בשר

19,639 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סינייה כרובית וחציל של שף רועי ענתבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן
סינייה כרובית וחציל של שף רועי ענתבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מחוררים וצולים בגריל עליון במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות. הופכים וצולים במשך 10 דקות נוספות. מפרידים את בשר החציל מהקליפה.

2

מערבבים את הטחינה, המים, הלימון והמלח עד קבלת מרקם אחיד.

3

מניחים את בשר החציל, הבצל, הכרובית והזיתים בתבנית, מתבלים ומוזגים את הטחינה עד כמעט כיסוי. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.