מתכון

סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק

גרסה טבעונית של קלאסיקה ערבית. מתוך "אוכל טבעוני - טעים ומהיר" של בני סיידא

108,390 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק מתוך הספר "אוכל טבעוני - טעים ומהיר" של בני סיידא
סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק מתוך הספר "אוכל טבעוני - טעים ומהיר" של בני סיידא

מגישים עם לאפה או עם פיתה דרוזית דקיקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרובית

לפטריות

לטחינה

להגשה

אופן ההכנה

כרובית

1

שמים בתבנית לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהכרובית מזהיבה. במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.

פטריות

2

מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.

טחינה

3

מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.

4

אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד.