מגישים עם לאפה או עם פיתה דרוזית דקיקה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכרובית
לפטריות
לטחינה
להגשה
אופן ההכנה
כרובית
1
שמים בתבנית לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהכרובית מזהיבה. במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.
פטריות
2
מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.
טחינה
3
מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.
4
אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד.