אם אין תבנית סינייה, אפשר להשתמש בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס"מ. משתמשים במטבל טחינה סמיך יחסית ומתובל היטב במלח, שום ולימון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
לירקות צלויים
לתבשיל עגבניות
להגשה
אופן ההכנה
משרים את הדגים במרינדה
1
מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה, מוסיפים את הדגים ומעסים אותם בעדינות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
קולים חציל
2
מחממים תנור במצב גריל על טמפ' מקסימלית.
3
מניחים חציל על רשת וקולים תחת הגריל 15 דקות. במהלך הקלייה מסובבים את החציל כל 5 דקות. בתום הקלייה מסירים את הקליפה בעדינות אבל משאירים את בשר החציל מחובר לראש.
צולים את הירקות
4
מעבירים את התנור ל- 200 מעלות במצב רגיל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5
מתבלים שאלוטס, עגבניות שרי, פלפלי צ'ילי ופרחי כרובית בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומעבירים לתבנית.
6
צולים 15 דקות עד שהירקות מתרככים קלות.
מכינים את תבשיל העגבניות
7
מחממים סיר עם שמן ומטגנים בו שום, צ'ילי וגמבה 4-3 דקות להזהבה קלה. מוסיפים פפריקה ומטגנים 1/2 דקה.
8
מוסיפים עגבניות, סוכר, מלח ופלפל שחור ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל תבשיל סמיך. מתקנים תיבול, מצננים ושומרים במקרר עד 3 ימים.
מרכיבים את התבשיל ואופים
9
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
10
מסדרים את תבשיל העגבניות בתבנית, משטחים ומניחים עליו את נתחי הדגים ואת הירקות. יוצקים טחינה על הכל.
11
אופים 10 דקות עד שהטחינה משחימה והדגים מוכנים.
12
לפני ההגשה מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים עלי פטרוזיליה טרייה.