מתכון

סינייה מעמול

מעמול סינייה הוא הפתרון לאלו שחשקה נפשם במעמול אבל אין להם זמן להשקיע בהכנת העוגיות

6,143 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סינייה מעמול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סינייה מעמול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

הסינייה הזאת נקראת מעמול מד. משמעות המילה מד היא השטחה או פריסה.

תבנית (סינייה) בקוטר 28 ס"מ

*זמן ההכנה אינו כולל את זמן השריית הסולת – 4 שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

שמים קמח וסולת בקערה, ממסים את החמאה במיקרוגל ושופכים על הקמח והסולת. מערבבים היטב בעזרת הידיים עד שכל הגרגירים מצופים בחמאה. מכסים את הקערה ומניחים בצד ל־4 שעות.

סינייה מעמול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

2

מוסיפים לקערה מחלב, סוכר ואבקת אפייה ומערבבים. מתחילים להוסיף לאט לאט את החלב עד שמתקבל בצק רך ויציב אך לא דביק (יכול להיות שתצטרכו יותר או פחות חלב).

3

Žמשמנים את הסינייה במעט חמאה ומשטחים מחצית מכמות הבצק בתחתית ועל הדופן.

סינייה מעמול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מכינים את המלית

4

לשים את מחית התמרים עם התבלינים. משמנים נייר אפייה בחמאה מומסת ומניחים את כדור המחית במרכז. מכסים את הכדור בנייר אפייה משומן נוסף ומרדדים לעיגול בקוטר 28 ס"מ. מחלצים את המלית מניירות האפייה ומניחים במרכז הבצק. משמנים עוד נייר אפייה ומניחים את המחצית השנייה של הבצק, מכסים בעוד נייר אפייה משומן ומרדדים לקוטר 28 ס"מ. מחלצים את הנייר העליון והופכים את הבצק על הסינייה. מחלצים את נייר האפייה הנוסף.

סינייה מעמול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

5

מחממים תנור ל־190 מעלות במצב טורבו. בעזרת ידיים משומנות משטחים את פני הבצק ומיישרים אותו. חותכים את המעמול למעוינים בעזרת סכין. אפשר לצבוט את פני המעוינים בעזרת צובטן משונן ולעטר אותם בשקדים או אגוזים.

סינייה מעמול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

6

אופים את המעמול 20־25 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ומפזרים מעט אבקת סוכר. חותכים את המעמול רק אחרי שהצטנן לגמרי.

סינייה מעמול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה