מנה עם טוויסט על השילוב הקלאסי של אבטיח עם גבינה מלוחה. לחגיגה הקיצית מצטרפים פלפלי שושקה קלויים ושקדים ירוקים כבושים חמצמצים – שאפשר להגיש אותם גם כמזט בארוחות אחרות, או לשלב אותם בכריכים ובסלטים אחרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשקדים ירוקים כבושים
לפלפלים קלויים
לסלט אבטיח
אופן ההכנה
1
מכינים שקדים כבושים: מרתיחים מים ומוסיפים את כל המרכיבים למעט השום. מקטינים את האש ומבשלים כ־01 דקות. מצננים, מוסיפים את השום, מעבירים לצנצנת מעוקרת ומניחים כשבוע במקום קריר.
2
מכינים פלפלים קלויים: מערבבים את מרכיבי הפלפלים ומשהים כשעתיים.
3
מערבבים בקערה אבטיח, עלי רוקט ופלפלים קלויים. מוסיפים שמן זית ו־5 שקדים כבושים פרוסים, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת פטה וגרעיני דלעת.