מתכון

סלט אבטיח עם גבינת צאן ופלפלים חריפים

במקום סתם אבטיח עם בולגרית, שף עמוס שיאון מכין סלט מתוק-חריף-מלוח עם פלפלי שושקה קלויים

3,112 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט אבטיח עם פלפלי שושקה קלויים, שקדים ירוקים כבושים וגבינת כבשים של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
סלט אבטיח עם פלפלי שושקה קלויים, שקדים ירוקים כבושים וגבינת כבשים של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

מנה עם טוויסט על השילוב הקלאסי של אבטיח עם גבינה מלוחה. לחגיגה הקיצית מצטרפים פלפלי שושקה קלויים ושקדים ירוקים כבושים חמצמצים – שאפשר להגיש אותם גם כמזט בארוחות אחרות, או לשלב אותם בכריכים ובסלטים אחרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשקדים ירוקים כבושים

לפלפלים קלויים

לסלט אבטיח

אופן ההכנה

1

מכינים שקדים כבושים: מרתיחים מים ומוסיפים את כל המרכיבים למעט השום. מקטינים את האש ומבשלים כ־01 דקות. מצננים, מוסיפים את השום, מעבירים לצנצנת מעוקרת ומניחים כשבוע במקום קריר.

2

מכינים פלפלים קלויים: מערבבים את מרכיבי הפלפלים ומשהים כשעתיים.

3

מערבבים בקערה אבטיח, עלי רוקט ופלפלים קלויים. מוסיפים שמן זית ו־5 שקדים כבושים פרוסים, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת פטה וגרעיני דלעת.