מתכון

סלט אורז יפני

תום פרנץ חוזר לספרי בישול ישראליים אייקוניים ומגיש מתכונים קלאסיים עם נגיעות עכשוויות

7,394 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט אורז יפני מתוך הספר של "כך נבשל". צילום: אפיק גבאי
סלט אורז יפני מתוך הספר של "כך נבשל". צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את הסלמון לקוביות קטנות (ללא העור).

2

מבשלים את האורז בהרבה מי מלח עד שהוא רך (אבל שומר על צורתו) בשיטה דומה להכנת פסטה. מסננים היטב ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול. מעבירים לקערת ערבוב.

3

חותכים את המלפפונים לחצאי טבעות, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים מיונז ומיץ לימון ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הסלמון עד להזהבה קלה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5

מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים את קוביות הסלמון מעל, פטרוזיליה קצוצה וטריאקי (או סויה) מעל.