מתכון

סלט אנדיב וויניגרט אגוזים של אסף גרניט

סלט מרענן בעל טעמים עשבוניים, עם קורטוב של מרירות ומתיקות

23,840 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אני אוהב סלט עשיר ברוטב, לכן הכמויות שבמתכון יספיקו לארבעה סבבים של סלט לפחות עם אפשרות לעודף שיישאר לארוחה הבאה.

איך מכינים מיקס אגוזים: 

אנחנו משתמשים בו המון במסעדה והוא מחולל פלאים בסלטים, מנות בשר וקינוחים. מכניסים לשקית אטומה 50 גרם אגוזים משני סוגים או יותר: פיסטוק, קשיו, פקאן, לוז, מלך ושקד. חובטים בהם בעדינות באמצעות פטיש עד שנשברים לחתיכות גדולות. קולים את השברים בתנור אפייה או בטוסטר אובן ב-150 מעלות במשך כ-10 דקות רק עד שהם מעלים ניחוח. מעבירים לצנצנת אטומה. הם נשמרים לשבוע, עדיף מחוץ למקרר, במקום נטול לחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לוויניגרט

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

מערבלים את כל הרכיבים למעט השמנים בבלנדר במשך כדקה. מזלפים באיטיות את השמנים תוך כדי ערבול עד שנוצרת משחה חלקה וחלבית.

מכינים את הסלט

2

מניחים עלי רשאד בקערה ומזלפים מיץ לימון.

3

מניחים בקערת הגשה עלי אנדיב, תותים ואגוזים ומערבבים. מתבלים ב-1/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים בעדינות. מפזרים את עלי הרשאד מעל ולא מערבבים עם הוויניגרט משום שהמגע עם השמן גורם להם לנבול.

הכנה מראש: את הוויניגרט אפשר להכין עד שבוע מראש, אבל מערבבים עם הסלט ממש לפני ההגשה.