מתכון

סלט אצות עם שקדים וחומץ שזיפים

זהר מביאה את טעמי המעמקים דרך סלט אצות חמצמץ-מלוח

649 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט אצות עם שקדים וחומץ שזיפים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט אצות עם שקדים וחומץ שזיפים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

גפילטע פיש, דג ברוטב חריף או נתח סלמון בלבוש חגיגי — קשה לדמיין את שולחן החג שלנו בלי אף מנה מן הים. אז מה יעשו הצמחונים והטבעונים? זהר מביאה את טעמי המעמקים דרך סלט אצות חמצמץ-מלוח.

הכנה מראש: מכינים את האצות והצנונית כמה שעות מראש. בסמוך להגשה מרכיבים את הסלט. אם אתם מעדיפים את הצנוניות פחות כבושות, מכינים אותן 15 דקות לפני ההרכבה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצנוניות כבושות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים ומבשלים אצות: משרים אצות 10 דקות בשפע מים קרים, מסננים ומעבירים לסיר.

2

יוצקים מים לכיסוי, מוסיפים מירין וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 25 דקות בבעבוע עדין ללא כיסוי עד שהאצות מגיעות למצב "אל-דנטה".

3

כובשים צנוניות: שמים צנוניות בקערה, יוצקים חומץ מעל ומשהים 15 דקות ועד שעתיים-שלוש.

4

מרכיבים את הסלט ומגישים: פורסים דק 2 גבעולי אספרגוס ומעבירים לקערה. מוסיפים את האצות, הצנוניות הכבושות עם נוזלי הכבישה ומיץ לימון ומערבבים.

5

מעבירים לקערת הגשה, מפזרים שקדים מעל ומניחים אספרגוס.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן