המשמשים נותנים מרקם כיפי ושפע טעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לוויניגרט משמש
אופן ההכנה
צולים את העוף
1
מצפים את העוף במלח גס ומניחים אותו מחוץ למקרר לחצי שעה. מסירים את המלח בעזרת מגבת נייר.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות. מצפים את העוף בשמן זית ופלפל שחור גרוס, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 25 דקות. הופכים את העוף וצולים 15 דקות נוספות. מצננים מעט ומפרקים את הבשר מהעצמות לנתחים גסים ונוחים לאכילה.
מכינים את הוויניגרט ומגישים
3
מנערים את מרכיבי הרוטב בצנצנת. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה עם נתחי העוף, יוצקים את הרוטב ומגישים.