מטבח לבנטיני שאמי

איץ': סלט בורגול לבנטיני

בסלט האיץ' הבורגול הוא השחקן המרכזי וכמותו היא בערך פי שניים מהירק

2,434 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
איץ' של נוף עתאמנה עסמאיל. צילום: בן יוסטר
איץ' של נוף עתאמנה עסמאיל. צילום: בן יוסטר

בסלט זה, הדומה לטאבולה, הבורגול עובר השריה ברוטב של עגבניות ומחית פלפלים, מה שמקנה לו את הצבע האדום הבולט וטעם חמצמץ ועשיר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

למחית פלפלים

אופן ההכנה

1

מכינים מחית פלפלים: משרים פלפלי שושקה במים חמים כשעתיים. מוציאים את העוקץ והזרעים, שוטפים ומניחים על מגבת. טוחנים את הפלפלים במעבד מזון עם מלח עד לקבלת מחית חלקה. אפשר לשמור את המחית בהקפאה לשימושים נוספים.

2

משרים את הבורגול בקערה עם מים חמים עד לגובה הגרגירים כ־10 דקות.

3

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים לבצל כף ממחית הפלפלים ורסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים עגבניות קלופות ומבשלים על אש קטנה כ־6 דקות עד שהן נמסות כמעט לחלוטין. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הבורגול, מערבבים היטב ומניחים בצלחת שטוחה במקרר לכחצי שעה עד שהתערובת קרה לחלוטין.

4

מפוררים את התערובת בקערה ומוסיפים אליה בצל ירוק, פטרוזיליה, נענע ופלפל ירוק. מתבלים ברכז רימונים ומיץ לימון לפי הטעם ומערבבים. נהוג להגיש את הסלט בתוך עלי כרוב. מפזרים מעל גרגירי רימון.