החומרים טבלת מידות ומשקלות
לויניגרט בלסמי סילאן
אופן ההכנה
לקוביות בטטה
1
קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות של 1 ס"מ. מערבבים בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל.
2
מפזרים את הקוביות המתובלות בשכבה אחידה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175. אופים עד שהקוביות רכות, בערך 20-25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.
לעדשים
3
מבשלים את העדשים השחורות במי מלח עד לדרגת אל דנטה, בערך 25-30 דקות. מסננים ושוטפים תחת מים זורמים ומצננים לטמפרטורת החדר (אפשר להכין יום-יומיים מראש).
לרוטב
4
טורפים בקערה או משקשקים בצנצנת את מרכיבי הרוטב (אפשר להכין יום מראש ולשמור בקירור). הרכבת המנה והגשה: מעבירים לקערה את העדשים, קוביות הבטטה הצלויות ונבטי החמנית. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. לפני ההגשה מפזרים מעל את הפקאנים הקצוצים ומגישים מיד.
5
הצעת הגשה: למנה חלבית אפשר להוסיף בעת ההגשה חתיכת גבינת פטה או גבינת צאן משובחת, שלמה או מגוררת.