מתכון

סלט ביצים, בייקון ובצל ירוק

בייקון מטוגן וביצים - פשוט נולדו זה לזה

11,124 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט ביצים, בייקון ובצל ירוק של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט ביצים, בייקון ובצל ירוק של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט הביצים הקלאסי כל כך מוצלח כמו שהוא, עד שהיה לנו קשה לחשוב איך אפשר לשפר אותו. רצינו למצוא משהו שיעניק לו פריכות, אבל לא ישנה את העושר שממלא את הפה עם כל ביס ממנו או יתערב בטעמן הטוב של הביצים. הבייקון המטוגן עמד יפה במשימה והוכיח (שוב) שביצים ובייקון פשוט נולדו זה לזה. כדי לקבל סלט אוורירי ולא מסה דחוסה חשוב מאוד למעוך את הביצים במינימום תנועות ולא לערבב את הסלט יותר מדי.

איולי חזרת

חומרים ל-½1 כוסות איולי:
1 חלמון
1 כוס שמן זית עדין או שמן קנולה
2 כפיות מיץ לימון
1/2 כפית חרדל
2 כפות שורש חזרת לבנה מגורר (כ- 6 ס”מ)
1/4 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
+ טורפים חלמון בקערה 4-3 דקות עד שצבעו מבהיר. מזלפים שמן באיטיות ובזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת (לפני כל הוספה של שמן מוודאים שהשמן
שכבר הוספנו נטמע בחלמון ולא צף מעל).
+  מוסיפים מיץ לימון, חרדל, חזרת, שום ומלח תוך כדי טריפה עד שהם נטמעים.
+ האיולי נשמר בקופסה אטומה במקרר 4-3 ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת מעל להבה גבוהה (לא מלהיטים). מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומטגנים בייקון כ- 3-2 דקות מכל צד עד שהוא משחים והופך פריך (אין צורך לשמן את המחבת - הבייקון מיטגן בשומן שהוא מפריש). מעבירים לנייר סופג.

2

מועכים ביצים קשות לנתחים גסים בעזרת מזלג ובמינימום תנועות או מגררים על החורים הגדולים של הפומפייה. מוסיפים איולי, מלח ואת הבייקון המטוגן ומערבבים בעדינות.

3

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ומגישים מייד.