מתכון

סלט ביצים של דיוויד פרנקל

שפים מבשלים בבית: דיוויד פרנקל מלמד איך מכינים סלט ביצים מושלם

137,651 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט ביצים של דוויד פרנקל. צילום: דיוויד פרנקל
סלט ביצים של דוויד פרנקל. צילום: דיוויד פרנקל

לסלט הזה יש כמה פיצ'רים שהופכים אותו לגאוני: בצל מטוגן שמוסיף מתיקות, בצל ירוק שנותן עוקץ חריף ובעיקר – שיטת ההכנה. מועכים-מערבבים את הסלט בעזרת מטרפה, טכניקה ששומרת על מרקם גס ומענג, מבלי למעוך את המרכיבים אחד לתוך השני (כפי שקורה כשמועכים במזלג).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר. כשהם רותחים מוסיפים את הביצים ומבשלים אותן 8 דקות בלבד מהרתיחה. מצננים את הביצים במים קרים וקולפים.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל קצוץ על להבה נמוכה במשך 10-8 דקות עד לקבלת צבע חום כהה.

3

מעבירים את הביצים הקשות והבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים-מועכים בעדינות בעזרת מטרפה עד שכל המרכיבים מתערבבים היטב, אבל הביצים לא נמעכות אלא נחתכות לקרעים גסים.