מתכון

סלט דג ים צלוי, ריג'לה, חציל ויוגורט

חציל שנקלה כהלכה, דג טרי, יוגורט וריג'לה מפיקים סלט ארוחה נהדר

3,972 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סלט דג ים צלוי, ריג'לה, חציל ויוגורט של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
סלט דג ים צלוי, ריג'לה, חציל ויוגורט של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

הריג'לה הוא עניין רציני מאוד – ענפיו הדקיקים משופעים בעלי קיץ מתקתקים, בשרניים ועסיסיים, שעושים לסלטים טוב. כשמשלבים את עליו עם חציל שנקלה כהלכה (ובזכות החום קיבל גוון של מתיקות), דג טרי ורך ויוגורט מקבלים סלט ארוחה נהדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט עמבה

לסלט

אופן ההכנה

1

קולים חציל על הגריל או מעל להבה גלויה או חצילייה עד שקליפתו מתפחמת. פוערים אותו במרכז ומניחים בצד.

צולים את הדג

2

כותשים שורש כורכום, זרעי כמון וזרעי כוסברה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים.

3

מלהיטים מחבת משומנת. מושחים את הדג בשמן זית ומפזרים עליו את התבלינים הטחונים ופלפל שחור. מניחים את הדג במחבת, כשהצד בו היה העור כלפי מטה, וצולים 4-3 דקות. הופכים וצולים 2 דקות נוספות או עד שבשרו הופך אטום. מוצאים מהמחבת, מצננים ומפוררים בידיים לפיסות.

מכינים ויניגרט עמבה

4

מנערים בצנצנת את כל הרכיבים עד שנוצרת אמולסיה חלקה.

מרכיבים ומגישים

5

מסדרים על שולי צלחת הגשה רחבה עלי ריג'לה ובמרכזה מניחים את החציל (הלא קלוף). מפזרים מעל את פיסות הדג, את חלקן מניחים בליבו של החציל. מטפטפים יוגורט בעזרת כף, מתבלים במלח גס ומזלפים מעט ויניגרט עמבה.