לסלט חלבי, ניתן לפני ההגשה לצקת 5 כפות יוגורט כבשים על צלחת הגשה, ולהניח את הסלט מעל היוגורט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את התנור ל-180 מעלות. שוטפים היטב את הסלקים, בלי לקלוף. מניחים את הסלקים בתבנית על מצע של מלח גס ואופים אותם כשעה וחצי, עד שהם רכים (בודקים בחוד של סכין).
2
מבשלים את העדשים במים כחצי שעה, עד שהן רכות, ומסננים.
3
קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפלחים דקים. מעבירים לקערה.
4
מוסיפים לקערה את העדשים, הבצל ועלי הסלק ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית, החומץ, מלח ופלפל ומערבבים.
5
הצעת הגשה: לסלט חלבי, ניתן לפני ההגשה לצקת 5 כפות יוגורט כבשים על צלחת הגשה, ולהניח את הסלט מעל היוגורט.