מתכון

סלט הסלק של קתרינה

סלט יווני של סלקים אפויים ועדשים שמומלץ להגיש על מצע יוגורט סמיך

4,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלט הסלק של קתרינה של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן
סלט הסלק של קתרינה של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן

לסלט חלבי, ניתן לפני ההגשה לצקת 5 כפות יוגורט כבשים על צלחת הגשה, ולהניח את הסלט מעל היוגורט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל-180 מעלות. שוטפים היטב את הסלקים, בלי לקלוף. מניחים את הסלקים בתבנית על מצע של מלח גס ואופים אותם כשעה וחצי, עד שהם רכים (בודקים בחוד של סכין).

2

מבשלים את העדשים במים כחצי שעה, עד שהן רכות, ומסננים.

3

קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפלחים דקים. מעבירים לקערה.

4

מוסיפים לקערה את העדשים, הבצל ועלי הסלק ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית, החומץ, מלח ופלפל ומערבבים.

5

הצעת הגשה: לסלט חלבי, ניתן לפני ההגשה לצקת 5 כפות יוגורט כבשים על צלחת הגשה, ולהניח את הסלט מעל היוגורט.