מתכון

סלט חורף עם שומר ושעועית צרובה

סלט קצת קר וקצת חם, עטוף כולו בוויניגרט אגוזי ובטעמי אניס עדינים

5,038 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סלט חורף של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
סלט חורף של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט צנוברים

לשעועית צרובה

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים ויניגרט צנוברים

1

טוחנים צנוברים במעבד מזון עם שאר המרכיבים למעט שמן זית. מזלפים שמן זית באיטיות תוך כדי עיבוד לקבלת רוטב אטום וסמיך.

מבשלים וצורבים שעועית

2

מרתיחים בסיר שפע מים עם כף מלח גס. חולטים תרמילי שעועית כדקה ומעבירים למי קרח (כל פעם כמות קטנה), מסננים ומייבשים. מחממים שמן זית במחבת ברזל על להבה גבוהה וצורבים את תרמילי השעועית כ־10 דקות עד חריכה קלה. מדי פעם משקשקים. מניחים בצד.

מרכיבים את הסלט

3

מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה רחבה, מוסיפים את תרמילי השעועית הצרובים כשהם עדיין חמים (אם הם התקררו מקפיצים אותם במחבת לחימום דקה או שתיים). מוסיפים את הוויניגרט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל אגוזי לוז ומגישים.