היא קלה לעיכול ולבישול, בעלת סגולות רפואיות ומצוינת לדיאטה (רק 30 קלוריות לכוס מאש מבושלת). מרגע שגילינו אותה היא לא יוצאת לנו מהמטבח. סלט מרענן בטעמים איטלקיים שתמיד עובדים יחד. אפשר להדגיש את האפקט האיטלקי ולזלף מעט חומץ בלסמי בהגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים מאש 25-20 דקות בסיר עם מים רותחים (או 10 דקות אם היא מונבטת) לריכוך. מסננים.
2
מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל ושום 3 דקות לריכוך. מוסיפים את המאש ועגבניות שרי, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים 3-2 דקות יחד על להבה גבוהה.
3
מכבים את האש, מוסיפים תרד ורק מערבבים כדי שיתרכך מהחום.
4
מגישים חם או בטמפ’ החדר עם יוגורט ו/או טחינה.
גיוון: מחליפים את התרד בכמות זהה של עלי מנגולד ואת עגבניות השרי — בקוביות משני פלפלים (אדום ו/או צהוב).