מתכון

סלט חסה ולפת צלויה

אנחנו רגילים לשלב לפת בתבשילים חורפיים כבדים, אבל כאן היא בגרסה קלילה וצבעונית עם רוטב מקורי שמקפיץ אותה

11,462 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט חסה ולפת צלויה של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט חסה ולפת צלויה של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

אידית: "אני מאוד אוהבת לפת צלויה, אבל היא נתפסת בדרך כלל כמנה כבדה. במנה הזאת רציתי לשלב אותה במנה קלילה וצבעונית. את הוויניגרט משמש לקחתי לכיוון אסייתי בעזרת הקפיר ליים, כדי להתאים אותו לשילוב שביני לדניאל".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללפתות צלויות

לוויניגרט משמש וקפיר ליים

לגרעיני דלעת קלויים

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים עם מעט מלח, חולטים את אפונת השלג כחצי דקה ומעבירים למי קרח. מסננים.

צולים לפתות

2

באותם מים חולטים את הלפתות 3־2 דקות עד שהן מתרככות מעט.

3

מסננים ומעבירים את הלפתות לקערה. מערבבים עם שמן, סוכר ומלח. מחממים מחבת טפלון על להבה גבוהה וצורבים את הלפתות כדקה מכל צד עד שהן משחימות. מצננים.

מכינים ויניגרט משמש וקפיר ליים

4

מרתיחים מים עם עלי קפיר ליים, שופכים בזהירות על משמשים מיובשים ומצננים. מסירים את עלי הקפיר ליים. טוחנים בבלנדר את המשמשים עם נוזל ההשריה ומיץ תפוז עד איחוד. מזלפים בעדינות שמן חמניות, תוך כדי פעולת הבלנדר, עד שהוויניגרט מסמיך.

קולים גרעיני דלעת

5

במחבת יבשה על להבה בינונית קולים גרעיני דלעת עם שמן ומלח כ־2 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים על נייר סופג.

מרכיבים את הסלט

6

מפזרים בצלחת שטוחה את אפונת השלג, הלפתות ולבבות החסה, מזלפים מעט שמן זית, מיץ לימון ומלח לתיבול עדין. בעזרת כף מפזרים נגיעות של רוטב הוויניגרט. מפזרים מעל גרעיני דלעת קלויים.