מתכון

סלט חצילים ופלפלים קלויים בולגרי

נוסחים שונים של הסלט הזה תמצאו במטבחי העדות השונים מארצות המגרב ועד הבלקנים. זה הקיופולו הבולגרי

31,788 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
סלט חצילים ופלפלים קלויים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלט חצילים ופלפלים קלויים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים פלפלים על אש גלויה או בגריל מכל הצדדים עד שהקליפה נחרכת וניתקת. מכניסים לשקית או לכלי אטום ומניחים לצינון. האדים יעשו את שלהם ויעזרו לנו במלאכת הקילוף.

2

בינתיים קולים את החציל על אש גלויה או בגריל. מצננים קלות ומחלצים את התוכן מהקליפה (קולפים או מוציאים את בשר החציל בעזרת כף עץ). אם יש הרבה גרעינים, מסלקים אותם - הם בדרך כלל מעקצצים וטעמם מר. קוצצים ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים לחצילים שום כתוש, שמן ומלח ומערבבים היטב. קולפים את הפלפלים, קוצצים ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר.

גיוונים:
• מרוקאים יתבלו את הסלט בכמון, פפריקה ומיץ לימון.
• רומנים יגדילו מאוד את כמות השום ויוסיפו כף או שתים חומץ. לפעמים יוותרו על הפלפלים ויסתפקו בסלט על טהרת החצילים. הרומנים יוסיפו גם בצל חי, והרבה, וישתמשו בשמן חמניות לא מזוקק.
• תוניסאים יוסיפו לסלט כפית פלפלצ’ומה.