מתכון

סלט ירוקים ועדשים מונבטות

הסלט הזה לא מצליח לשרוד אצלנו יותר משלוש דקות. קטנים כגדולים מחסלים אותו ודורשים עוד

11,065 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט ירוקים ועדשים מונבטות של אסתי ידידיה. צילום: shuttertstock
סלט ירוקים ועדשים מונבטות של אסתי ידידיה. צילום: shuttertstock

את הנבטת העדשים מתחילים שלושה ימים מראש.

הילדים לומדים: שיעור בטבע, סבלנות ודחיית סיפוקים.

הילדים יכולים: להנביט, לחתוך (לפי גילם), לנער ולערבב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לרוטב

אופן ההכנה

1

שוטפים את העדשים היטב ומשרים אותן במים קרים למשך לילה. מסננים היטב ומפזרים אותן בשכבה אחידה במסננת דקה המונחת על קערה. מניחים במקום קריר, מאוורר ומוצל למשך כיומיים. פעם ביום מתיזים על העדשים מעט מאוד מים. אם התפתח ריח לא נעים, יש לזרוק את העדשים ולהתחיל מההתחלה.

2

מניחים את העדשים המונבטות בקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט ומערבבים.

3

מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. יוצקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה ומערבבים.