מתכון

סלט ירוק עם גבינת עיזים ברוטב אנשובי והדרים

הרוטב הוא הכוכב האמיתי כאן. מדובר במעין רוטב קיסר, המשלב לצד גבינה ואנשובי גם מיץ תפוזים ומיץ לימון

7,432 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט ירוק עם גבינת עיזים ברוטב אנשובי והדרים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט ירוק עם גבינת עיזים ברוטב אנשובי והדרים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

הרוטב טעים עם כל סלט חסה ומעולה כמטבל לירקות או לדגים כבושים. יש כאלה שפשוט מורחים את הרוטב על לחם או אוכלים עם כפית ישר מהצנצנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מעבדים אנשובי, קשקבל, מיץ תפוזים ושום במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד ומעבדים עד לקבלת אמולסיה. אפשר לשמור את הרוטב בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.

מכינים את הסלט

2

שמים בקערה את כל החומרים לסלט. מפוררים מעל גבינת עיזים, מפזרים קרוטונים ויוצקים כמה כפות מהרוטב. מערבבים בעדינות בידיים עד שכל העלים מצופים ברוטב. מפזרים פרמזן ומגישים מייד.