הרוטב טעים עם כל סלט חסה ומעולה כמטבל לירקות או לדגים כבושים. יש כאלה שפשוט מורחים את הרוטב על לחם או אוכלים עם כפית ישר מהצנצנת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לסלט
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
מעבדים אנשובי, קשקבל, מיץ תפוזים ושום במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד ומעבדים עד לקבלת אמולסיה. אפשר לשמור את הרוטב בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.
מכינים את הסלט
2
שמים בקערה את כל החומרים לסלט. מפוררים מעל גבינת עיזים, מפזרים קרוטונים ויוצקים כמה כפות מהרוטב. מערבבים בעדינות בידיים עד שכל העלים מצופים ברוטב. מפזרים פרמזן ומגישים מייד.