מתכון

סלט ירוק עם זוקיני כבוש ופיסטוקים מקורמלים

תשכחו מתערובת עלים עם רוטב פשוט מעל. הסלט הירוק של עינב חגיגי מאוד ואפילו קצת מושחת

6,706 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט ירוק עם זוקיני כבוש, פיסטוקים מקורמלים וקרם גורגונזולה של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט ירוק עם זוקיני כבוש, פיסטוקים מקורמלים וקרם גורגונזולה של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם גורגונזולה

לזוקיני כבוש

להגשה

לפיסטוקים מקורמלים

אופן ההכנה

1

מכינים קרם גורגונזולה: טוחנים את רכיבי הקרם במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. שומרים במקרר עד יומיים.

2

כובשים וצולים זוקיני: מניחים רצועות זוקיני בקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים היטב ומשהים 5 דקות.

3

מלהיטים מחבת פסים יבשה וצולים בכל פעם כמה פרוסות זוקיני דקה-שתיים מכל צד עד לקבלת סימני חריכה. שומרים שעתיים-שלוש בטמפ' החדר.

לפיסטוקים מקורמלים

4

מרתיחים מים בסיר וחולטים פיסטוקים כדקה. מסננים ומערבבים מיד עם סוכר.

5

מחממים שמן בסיר ומטגנים פיסטוקים על להבה בינונית-נמוכה ובבעבוע עדין 4-3 דקות עד שהם משחימים.

6

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. מצננים ומתבלים בשאטה ומלח. שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד שבועיים.

להגשה

7

מניחים בקערת ערבוב גדולה עלי חסה, צנוניות ובצל ירוק. מוסיפים קרם גורגונזולה ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה יפה, מפזרים מעל זוקיני צלויים, פיסטוקים וחזרת. מגישים מיד.