החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם גורגונזולה
לזוקיני כבוש
להגשה
לפיסטוקים מקורמלים
אופן ההכנה
1
מכינים קרם גורגונזולה: טוחנים את רכיבי הקרם במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. שומרים במקרר עד יומיים.
2
כובשים וצולים זוקיני: מניחים רצועות זוקיני בקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים היטב ומשהים 5 דקות.
3
מלהיטים מחבת פסים יבשה וצולים בכל פעם כמה פרוסות זוקיני דקה-שתיים מכל צד עד לקבלת סימני חריכה. שומרים שעתיים-שלוש בטמפ' החדר.
לפיסטוקים מקורמלים
4
מרתיחים מים בסיר וחולטים פיסטוקים כדקה. מסננים ומערבבים מיד עם סוכר.
5
מחממים שמן בסיר ומטגנים פיסטוקים על להבה בינונית-נמוכה ובבעבוע עדין 4-3 דקות עד שהם משחימים.
6
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. מצננים ומתבלים בשאטה ומלח. שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד שבועיים.
להגשה
7
מניחים בקערת ערבוב גדולה עלי חסה, צנוניות ובצל ירוק. מוסיפים קרם גורגונזולה ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה יפה, מפזרים מעל זוקיני צלויים, פיסטוקים וחזרת. מגישים מיד.