הסלט הזה נשען על סומאק טרי וכך גם הקרוטונים, אז כדאי לקנות סומאק איכותי בחנות תבלינים טובה או בשווקים הערביים. לסומאק הטרי צבע אדום כהה, עם ארומה חזקה ש"מתקיפה" את האף ושכשטועמים אותו הוא ממש מעקצץ בפה. קרוטוני המצה – ניסיון שעשיתי לפסח – טעימים לי בהרבה מקרוטונים מלחם, ועכשיו אני מקווה שאצליח למצוא מצות כל השנה רק כדי שאוכל להמשיך וליהנות מהם גם אחרי החג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לקרוטונים
לווינגרט סומאק
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים עלים ירוקים ומייבשים מעל מגבת.
2
מניחים שברי מצה, שמן ותבלינים בקערה רחבה ומערבבים עד שהמצות עטופות בשמן ובתבלינים. מניחים בתבנית ואופים 20 דקות עד שהמצות שחומות.
מכינים ויניגרט
3
מערבבים סומאק, שום כתוש ומלח. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4
מעבירים את כל הירוקים לקערה, עלים גדולים קורעים ביד לפיסות נוחות לאכילה. מוסיפים את קרוטני המצה ויוצקים מעל ויניגרט. מפזרים מעט סומאק ומגישים.