מתכון

סלט כרובית בטחינה עמבה

מכונה גם "סלט שופלור", כרובית בצרפתית. נהגו להגיש אותו בתחילת הארוחה, להרגיע את הרעבים, שלא ישלחו ידיים לסירים

5,191 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט כרובית בטחינה עמבה של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן
סלט כרובית בטחינה עמבה של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן

במתכון הזה, בשונה מהמתכון המקורי של אימא שלי, הכרובית עברה שינוי והיא מוגשת עם טחינת עמבה ובצל ירוק.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה עמבה

אופן ההכנה

1

מניחים פרחי כרובית בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מחממים תנור ל־200 מעלות. מעבירים את הכרובית לתבנית וצולים כ־15 דקות עד שהיא זהובה.

מכינים טחינה עמבה

2

מערבבים את מרכיבי הטחינה עם מים קרים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד - לא דליל ולא סמיך מדי.

3

מוזגים טחינה לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הכרובית. מזלפים שמן זית ומגישים עם בצל ירוק.