במתכון הזה, בשונה מהמתכון המקורי של אימא שלי, הכרובית עברה שינוי והיא מוגשת עם טחינת עמבה ובצל ירוק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה עמבה
אופן ההכנה
1
מניחים פרחי כרובית בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מחממים תנור ל־200 מעלות. מעבירים את הכרובית לתבנית וצולים כ־15 דקות עד שהיא זהובה.
מכינים טחינה עמבה
2
מערבבים את מרכיבי הטחינה עם מים קרים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד - לא דליל ולא סמיך מדי.
3
מוזגים טחינה לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הכרובית. מזלפים שמן זית ומגישים עם בצל ירוק.