בסלט זה יש חומץ אורז, שנפוץ פחות במטבח התאילנדי המסורתי שבו משתמשים יותר בליים, בתמרינדי או בעלים חמצמצים. רוטב הבסיס (הרווח מאוד במטבח הווייטנאמי) מורכב מארבעה נותני טעם: חומץ, סוכר לבן, רוטב דגים וייטנאמי (מתוק יותר מהתאילנדי ופחות עוקצני) וליים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לסלט
אופן ההכנה
מכינים את השרימפס
1
מביאים לרתיחה מים עם מלח בסיר קטן, מוסיפים את השרימפס ומכבים את הלהבה. מוציאים את השרימפס מהסיר כשהמים מגיעים לטמפ' חדר ומסננים. חוצים את השרימפס לאורך.
מכינים את הרוטב
2
מחממים מים עם סוכר וחומץ אורז בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש ומצננים.
3
מוסיפים מיץ ליים, רוטב דגים, פלפל אדום ושום ומערבבים.
מרכיבים את הסלט
4
מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב. מניחים מעל את השרימפס החלוטים.
גיוון: מחליפים את הכרוב הסיני ב- 1/2 יחידה של פפאיה ירוקה, 1/2 יחידה של מנגו ירוק או קולרבי קטן – חתוכים לגפרורים.